Oppbevaring
Praktiske råd om spekeskinke og andre spekede produkter

Spekeskinke kan opbevares på mange måter avhengig av hvilke muligheter du har.

Kjøleskap:

Skinken kan oppbevares i et rent bomullsklede eller vakumpakket

Fryst:

Skinken eller bit av skinken kan fryses. Pakkes inn i frysefolie og papir eller vakumeres. Opptining bør skje i kjøleskapet for å beholde mest mulig av skinkens smak og aroma. I fryseren stopper tørkeprosessen opp. Etter opptining kan skinken lagres som nevnt over, men pass på at overflaten er tørr slik at muggvekst unngås. Skinken skal alltid ha en tørr overflate, ellers er det for fuktig der skinken ligger. Oppbevares spekekjøttet for fuktig vil bakterier vokse på overflaten, og etter en tid vil overflaten bli sleip og slimete. Vask overflaten grundig, gjerne med eddikvann, skjær bort overflater (der du kar skjært tidligere), og finn tørrere oppbevaring. Følg derfor godt med på skinken hvis den blir liggende en stund.

Skinkepose:

Skinken plasseres i skinkeposen og henges luftig og kjølig, eller et sted hvor temperatur og fuktighet holder seg stabilt. Skinkeposens viktigste funksjon er å hindre fluer og andre insekter tilgang til skinken. Det er derfor viktig at posen ikke berører skinken.